Os bag Chalina's

Os bag Chalina's opdræt


Vores familie består af Lisbeth & Esben og 

vores dejlige British Shorthair katte.Kattene kan I se mere om på deres egne sider.Lisbeth arbejder som ernæringsassistent på et ældrecenter i Randers, og Esben arbejder som Kvalitetskontrollør i frugt og grønt hos Netto´s Ferskvareterminal Vest i Årslev.

Vi bor i et parcelhus på 138 m2, som ligger i et villakvarter i Randers.Vi fik vores 2 første briter i april 1996, og i juni 1997 fik vores stamnavn DK Chalina.

I november 1997 fik vi vores første kuld killinger, og har siden stort set haft kuld hvert år.Alle vores katte er indekatte, men udover vores hus, har kattene også adgang til en løbegård på ca. 75 m2, der kan de komme ud og få frisk luft, lege og nyde solen.

Det er et stykke af vores have vi har indhegnet, løbegården fungerer også som vores terrasse, så om sommeren bruger både vi og kattene mange timer sammen derude.Vi lægger stor vægt på, at hver enkel killing får så meget opmærksomhed og omsorg som muligt, det er med til at give nogle kontaktsøgende og tillidsfulde killinger.

Lige fra killingerne er helt små rører og håndterer vi dem, så de vænner sig til mennesker, og bliver trygge, kærlige og tillidsfulde. 

Når de bliver lidt større, og de begynder at løbe rundt og lege i huset, bruger vi meget tid på at lege med dem og håndtere dem, hvilket er med til at gøre dem sociale og kontaktsøgende, og samtidig bliver de vænnet til de lyde og ting der sker i en almindelig families hverdag.

 

Når killingerne er 12-13 uger gamle bliver de neutraliseret, øremærket, chipmærket, vaccineret og registreret i Det Danske Katteregister. Når de er ca. 15 uger gamle er de klar til at flytte ud til deres nye familier.Vi lægger meget stor vægt på at opdrætte nogle kærlige og tillidsfulde killinger med et godt temperament.Vi gør meget for, så vidt muligt, og så vidt at killingekøberne ønsker det, at holde kontakten med vores killingekøbere.

Vi hjælper meget gerne vores killingekøbere med råd og vejledning hele kattens liv. 

Hvis vi ikke selv kan svare, kan vi i hvert fald finde ud af hvor der er hjælp at hente via. vores store netværk indenfor katteverden. Udover vores opdræt tager vi også på katteudstilling i både ind- og udland nogle gange om året. 

Flere gange har vi kombineret ferie og katteudstilling, f.x. i Tjekkiet, Tyskland og Holland. Vi kan godt lide at komme ud og møde katteglade mennesker. 

Ligesom det også betyder rigtig meget for os at være sammen med andre opdrættere, og dele erfaringer med dem. 

Med årene har vi fået mange gode venner indenfor katteverden, det sætter vi stor pris på.Udover opdræt er vi også involveret i mange andre spændende ting i katteverden.Vi er med i Jyraks Kattekreds i Randers, hvor vi er en del af planlægningsgruppen. 

Medlemmerne af Kattekredsen mødes den første onsdag i måneden, til alt lige fra foredrag med dyrlæger, hygge- og erfaringsaftener, fotoaftener, foredrag om foder og meget mere.

Kattekredsens hjemmeside kan se på: www.kattekreds-randers.dk

Du er meget velkommen.I september 2009 blev Lisbeth valgt ind i bestyrelsen i BB-klubben.

BB-klubben er en interesse- og specialklub for katteracerne Burmeser og British. Jeg tager mig af medlemshåndtering, og af at arrangere og planlægge møder, foredrag, specialshows mm. 

BB-klubbens hjemmeside kan ses på: www.bb-klubben.dkVi er i 2011 blevet mentorer i Felis Danica´s mentor ordning, hvilket vil sige, at vi er mentorer for nye opdrættere.

British Shorthair

Briten er en godmodig, kærlig og intelligent kat, som knytter sig tæt til sine mennesker, og du er ikke i tvivl om, at den elsker dig.


Husk, at racekatte har stamtavler - ellers er det ikke racekatte, men huskatte.
Telefon der svares IKKE på sms+45 40 500 590